Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

zondag 13 maart 2016

KNIELEN OP EEN BED VIOLEN haalt 100.000 bezoekers

 KNIELEN OP EEN BED VIOLEN heeft de Gouden Film status bereikt. De film van regisseur Ben Sombogaart heeft zaterdag de 100.000e bezoeker mogen verwelkomen in Stadsbioscoop Rembrandt in Arnhem. Om het succes te vieren werd hoofdrolspeler Barry Atsma namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds verrast met de Gouden Film. Daarnaast wordt op een later moment de Gouden Pen namens Netwerk Scenarioschrijvers overhandigd aan Hugo Heinen, scenarioschrijver van KNIELEN OP EEN BED VIOLEN.

Over KNIELEN OP EEN BED VIOLEN:

Jeugdliefdes Hans (Barry Atsma) en Margje Sievez (Noortje Herlaar) leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden, maar hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras (Marcel Hensema) tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diepreligieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Hij raakt steeds meer in de ban van het geloof, waardoor de verschillen tussen de familieleden alleen maar groter worden. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.

KNIELEN OP EEN BED VIOLEN is een film van regisseur Ben Sombogaart naar het scenario van Hugo Heinen. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jan Siebelink en geproduceerd door NL Film in coproductie met KRO-NCRV, Zilvermeer Productions (BE) en Nanook Entertainment. KNIELEN OP EEN BED VIOLEN is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive van het Nederlands Filmfonds, CoBO, het Vlaams Audiovisueel Fonds en Belgian Tax Shelter. De film wordt gedistribueerd door September Film en is momenteel nog in 100 bioscopen te zien.


De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver(s) van de film.

Green Border