Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

woensdag 9 maart 2016

Jan Siebelink bezoekt overvolle filmzalen KNIELEN OP EEN BED VIOLEN

Sinds de release van de film KNIELEN OP EEN BED VIOLEN bezoekt auteur Jan Siebelink overvolle filmzalen in het land, waar hij na de film in gesprek treedt met het publiek. Net als bij de verschijning van de gelijknamige roman zorgt ook de film voor emotionele discussies. Vanwege dit grote succes wordt de theatertour verlengd. Een overzicht van de bioscopen die Jan Siebelink de komende tijd zal bezoeken is te vinden op www.knielenopeenbedviolendefilm.nl.

Jan Siebelink: ‘Deze film laat niemand onberoerd. Het is bijzonder om met het publiek na te praten. Ik verheug me op de avonden die nog komen!’

Over ‘KNIELEN OP EEN BED VIOLEN’:

Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden, maar hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diepreligieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Hij raakt steeds meer in de ban van het geloof, waardoor de verschillen tussen de familieleden alleen maar groter worden. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.

KNIELEN OP EEN BED VIOLEN is een aangrijpende liefdesgeschiedenis en een klassiek noodlotsdrama over twee mensen die zielsveel van elkaar houden. Een ontroerende film over liefde, geloof en het maken van keuzes.

De film is geproduceerd door NL Film en geregisseerd door Ben Sombogaart (BRIDE FLIGHT, DE STORM, DE TWEELING), met hoofdrollen voor Barry Atsma, Noortje Herlaar, Marcel Hensema, Bert Luppes, Gaite Jansen, Nils Verkooijen en Willem Voogd. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jan Siebelink, en sinds 25 februari te zien in de bioscoop.

Together 99