Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 1 februari 2016

Felix van Groeningen wint met BELGICA de prijs voor 'Beste Regie' op Sundance Filmfestival

"Ik ben ongelofelijk gelukkig," verklaart Felix van Groeningen in een eerste reactie. "Sundance was een heel fijne plek om de film te tonen, dat hebben we gevoeld bij zowel professionals als bij het gewone festivalpubliek. En nu blijkt dat de jury 'Belgica' ook geapprecieerd heeft. Super gewoon!" Van Groeningen draagt de prijs op aan "de fantastische acteurs en mijn partners in crime: Dirk Impens, Ruben Impens, Arne Sierens, Stephen en David Dewaele en Nico Leunen".

BELGICA vertelt het verhaal van de broers Frank en Jo die samen een café runnen. Binnen de kortste keren wordt Belgica dé hotspot van het nachtleven. Een zelfverklaard oord van verderf, waar de rock-'n-roll van de bezwete muren spat. The sky lijkt the limit, maar naarmate het succes toeneemt, groeien de broers steeds meer uit elkaar. 

Bekijk hier de trailer.

De hoofdrollen worden vertolkt door Tom Vermeir, Stef AertsHélène Devos en Charlotte VandermeerschHet scenario werd geschreven door Arne Sierens en Felix van Groeningen. De bruisende muzikale invulling en soundtrack werd speciaal voor de film door Soulwax gecreëerd.

BELGICA is geproduceerd door Menuet in coproductie met Topkapi Films (PUBLIEKE WERKEN) en is tot stand gekomen met steun van VAF/Filmfonds, Screen Flanders, Medialaan, Belgacom, Eurimages, Kinepolis Film Distribution, de tax shelter maatregel van de Belgische federale overhead en het Nederlands Filmfonds.

Distributeur September Film brengt BELGICA op 10 maart 2016 uit in de bioscoop.

Green Border