Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 11 januari 2016

Wereldpremière Nederlandse coproductie KOLLEKTIVET van Thomas Vinterberg op International Film Festival Berlijn

Het door Amsterdams filmproductiebedrijf Topkapi Films gecoproduceerde KOLLEKTIVET van de Deense regisseur Thomas Vinterberg (FESTEN, JAGTEN) is geselecteerd voor het International Film Festival Berlijn, waar de film is opgenomen in de officiële competitie. De hoofdrollen zijn voor Trine Dyrholm (FESTEN, BORGEN), Ulrich Thomsen (FESTEN), Helene Reingaard Neumann (SUBMARINO), Lars Ranthe (JAGTEN) en Fares Fares. Het scenario is geschreven door Tobias Lindholm (KRIGEN). Het International Film Festival Berlijn vindt plaats van 11 – 21 februari 2016.

In KOLLEKTIVET volgen we het leven van een getrouwd stel en hun dochter Freja binnen een woongemeenschap in Kopenhagen. Het begint als een droom; liefde, vriendschap en saamhorigheid onder één dak. Maar al snel zet een liefdesaffaire binnen de groep de boel op scherp. Zal de gemeenschap deze zware beproeving weten te overleven en stand weten te houden?

Bekijk hier de trailer.

KOLLEKTIVET is geproduceerd door Zentropa Entertainment, in coproductie met Zentropa International Sweden en Topkapi Films (PUBLIEKE WERKEN), en is tot stand gekomen met steun van o.a. het Nederlands Filmfonds. 

Distributeur September Film brengt KOLLEKTIVET op 21 april 2016 uit in de bioscoop.

Club Zero