Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 22 december 2015

BEYOND SLEEP openingsfilm IFFR 2016

De film BEYOND SLEEP opent op 27 januari de 45e editie van International Film Festival Rotterdam. De internationale Engelstalige film is gebaseerd op de bestseller ‘Nooit meer slapen’ van Willem Frederik Hermans en beleeft op die avond de wereldpremière. BEYOND SLEEP is geregisseerd door Boudewijn Koole (KAUWBOY), Reinout Scholten van Aschat neemt in de film de hoofdrol van Alfred Issendorf voor zijn rekening. 

BEYOND SLEEP gaat over de overlevingstocht van de jonge geoloog Alfred Issendorf die in het moerassige noorden van Noorwegen op zoek gaat naar meteorieten. De ambitieuze Alfred hoopt dat zijn naam door deze reis aan een belangrijk wetenschappelijk bewijs zal worden verbonden. Op deze manier probeert hij het werk van zijn vader voort te zetten, die tijdens zijn eigen onderzoeksproject om het leven is gekomen. Alfred zoekt, struikelt en moet afzien op de wrede toendra van Noord-Europa. Verlossing vindt hij pas op de grens van waanzin.

Bero Beyer, festivaldirecteur IFFR: “We zijn uitermate verheugd te kunnen openen met BEYOND SLEEP. Dit verhaal, dit boek is met recht een Nederlandse klassieker en de film weet door de indringende vertelwijze, onderstreept door de kracht van het prachtige natuurbeeld, een nieuwe dimensie toe te voegen. Regisseur Boudewijn Koole maakte eerder veel indruk met het internationaal bekroonde Kauwboy, en heeft van BEYOND SLEEP, met een bevlogen team en topacteurs Reinout Scholten van Aschat en Pål Sverre Hagen (Kon-tiki), iets prachtigs weten te maken. Een droom van een openingsfilm: een Nederlands verhaal dat door internationale cinematografische- en productionele samenwerkingsverbanden naar een hoger plan wordt getild.”

BEYOND SLEEP is geproduceerd door KeyFilm producers Hanneke Niens en Hans de Wolf (SOOF, NENA, VENTOUX, DE TWEELING) in coproductie met de VPRO en Nordisk Film, in samenwerking met FilmCamp en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, de Nederlandse Film Production Incentive, CoBO en het Noors Film Instituut.

Het IFFR vindt plaats van 27 januari t/m 7 februari. Distributeur September Film brengt de film op 11 februari uit in de bioscoop.

Green Border