Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Fucking Åmål (pride re-release)
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever
Memory

Nieuws

dinsdag 15 december 2015

KRIGEN is openingsfilm Movies That Matter 2016

De Deense speelfilm KRIGEN opent op vrijdag 18 maart 2016 het Movies that Matter Festival in Den Haag. De film van Tobias Lindholm (KAPRINGEN, R) met Pilou Asbæk (BORGEN), vertelt hoe een commandant in Afghanistan vecht om een verschil te maken, maar wanneer hij in een missie besluit tot een bombardement, krijgt zijn strijd een heel andere wending.

Over KRIGEN

De Deense commandant Claus Michael Pedersen (Pilou Asbæk) en zijn mannen vechten in Afghanistan voor hun leven, waarbij ze proberen een verschil te maken en zichzelf te overtuigen dat het allemaal de moeite waard is. In Denemarken probeert Maria, de vrouw van Claus, zich te redden met haar drie kinderen die hun vader missen. Wanneer Claus in een gevecht met de Taliban samen met een zwaargewonde soldaat geïsoleerd raakt neemt hij de beslissing om het gebied te laten bombarderen zodat de reddingshelikopter sneller ter plaatse kan zijn. De missie slaagt en de jonge soldaat overleeft. Wanneer in de ruïnes van de gebombardeerde gebouwen de lichamen worden gevonden van elf Afghaanse vrouwen en kinderen wordt Michael echter beschuldigd van een oorlogsmisdaad. Plots is hij verwikkeld in een rechtszaak en een strijd om te overleven en zijn familie te behouden.

Het jaarlijkse film- en debatfestival van Movies that Matter vindt plaats in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui van vrijdag 18 tot en met zaterdag 26 maart, met dit jaar een aantal nieuwe programma’s.

KRIGEN wordt op 24 maart in de bioscoop uitgebracht door September Film. 

Explanation For Everything