Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 7 december 2015

Ontdek het Amsterdam van PUBLIEKE WERKEN met unieke audiotour app

In samenwerking met het Amsterdam Museum en izi.TRAVEL is er een unieke audiotour ontwikkeld naar aanleiding van de boekverfilming PUBLIEKE WERKEN van regisseur Joram Lürsen. Ga mee naar het Amsterdam van vioolbouwer Walter Vedder en ontdek bijzondere locaties uit de film. Leer meer over het Amsterdam uit de 19e eeuw en ervaar hoe onze hoofdstad in rap tempo ontwikkelde ten tijde van de Nederlandse Industriële Revolutie. De verhalen op locatie zijn ingesproken door de auteur van het boek: Thomas Rosenboom. Download hier de app en ontdek Oud Amsterdam.

Over Publieke Werken:

1888. Een vioolbouwer, Vedder, moet het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Zijn neef Anijs, apotheker te Hoogeveen heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg, voor zichzelf, maar ook voor een groep arme turfstekers die hij een toekomst in Amerika belooft. Bevlogen – of is het hoogmoed? – beramen de twee een plan om het onderste uit de kan te halen. Met tragische gevolgen.

Bekijk hier de trailer.

PUBLIEKE WERKEN is geregisseerd door Joram Lürsen (Alles is Liefde, Alles is Familie), naar een script van Frank Ketelaar (Overspel, Hij Gelooft in Mij). De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Thomas Rosenboom. De hoofdrollen zijn voor Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig en Rifka Lodeizen. De titelmuziek is uitgevoerd door violiste Janine Jansen. De film ging op 30 november in première in Het Concertgebouw te Amsterdam, en is vanaf 10 december te zien in de bioscoop.

www.publiekewerkendefilm.nl

www.facebook.com/publiekewerkendefilm

Club Zero