Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

donderdag 3 december 2015

Wereldpremière BELGICA van Felix van Groeningen op Sundance Filmfestival

BELGICA, de nieuwe film van Felix van Groeningen (De Helaasheid der Dingen, The Broken Circle Breakdown) gaat donderdag 21 januari 2016 in première op het Amerikaanse Sundance Film Festival, waar de film is opgenomen in de officiële competitie. Het Sundance Film Festival is het grootste en belangrijkste filmfestival voor onafhankelijke filmmakers. Het is de eerste keer dat een Vlaamse speelfilm op Sundance wordt geselecteerd en er meteen ook zijn wereldpremière heeft.  

BELGICA vertelt het verhaal van de broers Frank en Jo die samen een café runnen. Binnen de kortste keren wordt Belgica dé hotspot van het nachtleven. Een zelfverklaard oord van verderf, waar de rock-'n-roll van de bezwete muren spat. The sky lijkt the limit, maar naarmate het succes toeneemt, groeien de broers steeds meer uit elkaar. 

Bekijk hier de trailer.

De hoofdrollen worden vertolkt door Tom Vermeir, Stef AertsHélène Devos en Charlotte VandermeerschHet scenario werd geschreven door Arne Sierens en Felix van Groeningen. De bruisende muzikale invulling en soundtrack werd speciaal voor de film door Soulwax gecreëerd.

BELGICA is geproduceerd door Menuet in coproductie met Topkapi Films (PUBLIEKE WERKEN) en is tot stand gekomen met steun van VAF/Filmfonds, Screen Flanders, Medialaan, Belgacom, Eurimages, Kinepolis Film Distribution, de tax shelter maatregel van de Belgische federale overhead en het Nederlands Filmfonds.

Distributeur September Film brengt BELGICA op 10 maart 2016 uit in de bioscoop.

Green Border