Unclenching The Fists
Bo
Competencia Oficial
Narcosis

Nieuws

maandag 28 september 2015

KYTEMAN maakt filmmuziek voor regiedebuut Frank Lammers

Kyteman maakt met zijn orkest de filmmuziek voor het regiedebuut OF IK GEK BEN van Frank Lammers. Dat hebben Frank Lammers en hoofdrolspeler Mike Weerts vanavond bekendgemaakt in de Talkshow van het Nederlands Filmfestival. Kyteman zal in zijn thuisbasis Kytopia, het oude Utrechtse Tivoli, met zijn orkest en met diverse muzikanten uit Kytopia de muziek ‘live’ onder de beelden improviseren en ter plekke componeren.

Colin Benders (Kyteman): ‘Toen Frank bij me langs kwam om over de film te praten werd al heel snel duidelijk dat dit een waanzinnig project werd om aan mee te werken. Muziek maken voor een film is iets wat ik al heel lang heb willen doen. Dat ik dan ook nog eens Carte Blanche heb gekregen om in volledige vrijheid in te vullen hoe met de muziek om te gaan maakt het helemaal geweldig. En doodeng, maar daar kom ik wel overheen.’

Frank Lammers vult aan: ‘Colin Benders is one of a kind, een moderne Mozart. Een wonderkind die zich net zo makkelijk beweegt in klassieke muziek als in hiphop of geflipte elektronische herrie. Dat maakt hem voor mij de ideale componist voor deze film. Miles Davis deed het voor ‘Ascenseur pour l'échafaud’ in zijn eentje, bij ons doet Kyteman het met zijn hele orkest. Godzijdank zijn er beeldopnamen van deze geluidsopnames, want wat daar gebeurt is op zijn minst een wonder te noemen.’

Frank Lammers heeft voor OF IK GEK BEN een mooie ensemblecast verzameld. Naast Mike Weerts zijn er ook rollen voor Monic Hendrickx (4-voudig Gouden Kalf Winnaar, De Poolse Bruid en Penoza), Cees Geel (Gouden Kalf Winnaar Simon), Fedja van Huêt (Gouden Kalveren Amnesia en Nachtrit), Maarten Heijmans (Gouden Kalf/Gouden TV beeld Ramses), Bianca Krijgsman (International Emmy Award De Nieuwe Wereld), Matteo van der Grijn (Soldaat van Oranje, de musical), Tibor Lukács (Homies), Sanne Langelaar (Michiel de Ruyter) en Kees Boot (Hartenstraat). Ook debuteert er nieuw Brabants talent in Of ik gek ben, zoals Dennis ‘Denvis’ Grotenhuis en rapper/acteur Mounir Boualin. De opnames vonden deze zomer grotendeels in Eindhoven plaats.

Synopsis OF IK GEK BEN:

De succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin is compleet in de war als hij in een tbs-kliniek belandt omdat hij zich niets herinnert van wat er gebeurd is. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin hier weer grip op zijn leven en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was in zijn vorige leven. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is.

OF IK GEK BEN wordt geproduceerd door IJswater Films, Pellicola en Mike Weerts in coproductie met AVROTROS en komt tot stand met steun van Brabant C, CoBO, Netherlands Film Production Incentive, Nederlands Filmfonds, bkkc, crowdfunders/voordekunst.nl en donateurs.

Distributeur September Film zal de film naar verwachting begin 2016 uitbrengen in de bioscoop.

Pink Moon