Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 21 september 2015

Exclusieve landelijke premierevertoning J. KESSELS tijdens opening NFF

Aanstaande woensdag opent het Nederlands Film Festival met de komische roadmovie J. KESSELS. Gelijktijdig zal de film als exclusieve premièrevertoning in 24 bioscopen door het hele land voor het publiek te zien zijn. Kijk voor een overzicht van de deelnemende bioscopen op www.filmladder.nl

J. KESSELS is het verhaal van de bizarre roadtrip van de literaire pulpschrijver Frans (Fedja van Huêt) met zijn favoriete personage J. Kessels (Frank Lammers). In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels’ oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar (Ruben van der Meer). En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze: makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf?

De film is geregisseerd door Erik de Bruyn (WILDE MOSSELS) naar een script van Jan Eilander. De hoofdrollen zijn voor Frank Lammers, Fedja van Huêt en Ruben van der Meer. De film is gebaseerd op de roman J. KESSELS THE NOVEL van P.F. Thomése.

De film is geproduceerd door CTM Pictures in samenwerking met CZAR (België) en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, AVROTROS, Production Incentive, CoBO fonds, Screen Flanders, Taxshelter Maatregel België en het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Vanaf 1 oktober is J. KESSELS landelijk te zien in de bioscoop.

Together 99