Fucking Åmål (pride re-release)
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever
Memory
In The Land Of Brothers

Nieuws

donderdag 13 augustus 2015

David Verbeek's FULL CONTACT beleeft wereldpremière op Toronto International Film Festival

FULL CONTACT van regisseur David Verbeek is geselecteerd voor Platform, de internationale competitie van het Toronto International Film Festival. Platform is een nieuw programmaonderdeel van het festival en bestaat uit twaalf films van belangrijke internationale filmmakers met een sterke handtekening. Het zijn films die eigen en gedurfd zijn, films met een hoge artistieke waarde. Een internationale jury, bestaande uit Jia Zhang-ke, Claire Denis, Agnieszka Holland, zal een prijs toekennen aan de beste competitie film. Het Toronto International Film Festival vindt plaats van 10-20 september. 

Full Contact vertelt het verhaal van een drone piloot (Grégoire Colin) die vanuit de Nevada woestijn per ongeluk een school in Afghaans/Pakistaans grensgebied bombardeert waarna hij, gedreven door schuldgevoel, op zoek gaat naar de betekenis van zijn leven. Het script was onderdeel van het prestigieuze Cannes L’Atelier 2011.

De hoofdrollen worden vertolkt door de gerenommeerde Franse acteurs Grégoire Colin (la Vie RêvÉe des Anges, NÉnette & Boni), Slimane Dazi (Only Lovers left Alive, UN PROPHÈTE) en aanstormend talent Lizzie Brocheré (AMERICAN HORROR STORY).

David Verbeek maakt met Full Contact zijn zesde speelfilm. Zijn ultra low budget debuut film Beat werd in 2004 geselecteerd voor het Internationale Film Festival Rotterdam. Shanghai Trance deed mee in de Tiger competitie van het IFFR, waarna de film geselecteerd werd voor diverse internationale filmfestivals en een release in China kreeg. Zijn derde film R U There beleefde zijn wereldpremière in Cannes’ Un Certain Regard. Club Zeus en How to describe a Cloud beleefden beiden hun wereldpremière tijdens het IFFR, waar Verbeek een ‘Return Of The Tiger’ award ontving voor Club Zeus.

Full Contact is geproduceerd door Lemming Film in coproductie met Nukleus Film (Kroatië), Wild at Art en de VPRO. Het project werd op locatie in Kroatië gefilmd en wordt als Oversteek Plus ondersteund door het Nederlands Filmfonds, CoBO, en het Kroatische Filmfonds, middels de HAVC Cash Rebate. De internationale sales is in handen van de Franse salesagent BAC films, die tevens de Franse release zal verzorgen.

Distributeur September Film brengt de film in het voorjaar van 2016 in de filmtheaters.

In The Land Of Brothers