Together 99
Salem
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever

Nieuws

dinsdag 11 augustus 2015

THE PARADISE SUITE in première op het NFF

Op zaterdag 26 september gaat THE PARADISE SUITE, de nieuwe film van Joost van Ginkel, in première op het Nederlands Film Festival (NFF). In bijzijn van cast & crew beleeft de film zijn feestelijke Nederlandse première in de Hertz zaal in TivoliVredenburg. In de film spelen onder andere Anjela Nedyalkova, Jasna Djuricic, Issaka Sawadogo, Magnus Krepper, Dragan Bakema, Victoria Koblenko en Sigrid ten Napel.

THE PARADISE SUITE is een rauw-poëtische mozaïekvertelling waarin de personages, die al dan niet vrijwillig in Amsterdam zijn neergestreken, ogenschijnlijk weinig met elkaar gemeen hebben, behalve hun verre wortels: Zweeds, Afrikaans, Bulgaars, Bosnisch en Servisch. Maar liefde en vriendschap blijken bindende factoren, die het lot in een harde maatschappij doen kantelen en sprankjes hoop aan de horizon doen gloren.

Scenarist/regisseur Joost van Ginkel is bekend van zijn eerste korte film ZAND uit 2008, die in dat jaar als enige Nederlandse film werd geselecteerd voor het filmfestival in Venetië. ZAND heeft dertien internationale prijzen gewonnen en was tevens de Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie Korte Film. Zijn eerste lange speelfilm 170 HZ, volledig in gebarentaal, won in 2011 een Gouden Kalf (Publieksprijs) en de MovieSquad Award (jongerenjury) en ontving daarnaast nog twee Gouden Kalf nominaties (o.a. voor Beste Actrice: Gaite Janssen).

THE PARADISE SUITE is geproduceerd door Ellen Havenith (PRPL) en Jeroen Beker (Bastide Films) in coproductie met GötaFilm, Film Väst (Zweden) en KaBoAl Pictures (Bulgarije). De film is tot stand gekomen met de steun van het Nederlands Film Fonds, Netherlands Film Production Incentive, Eurimages, Swedish Film Institute en het Bulgarian National Film Center. September Film verzorgt de bioscoopdistributie en brengt THE PARADISE SUITE vanaf 29 oktober in de Nederlandse filmtheaters.
 
THE PARADISE SUITE  is tijdens het NFF ook opgenomen in het nieuwe programma Forum van de Regisseurs. In dit onderdeel, samengesteld door Jan Pieter Ekker en Dana Linssen, wordt een eigen selectie van ‘must see’ films vertoond, die gemeen hebben dat zij de grenzen en de mogelijkheden van de filmkunst verkennen en het gesprek over film nieuwe impulsen geven.  
 
De film krijgt naast een feestelijke rode loper première ook een publiekspremière. Deze publiekspremière is toegankelijk voor iedereen.

De 35e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 23 september tot en met vrijdag 2 oktober in Utrecht. Bekijk het allerlaatste (Nederlandse) filmnieuws en het festivalnieuws op filmfestival.nl. Vanaf 7 september start de online kaartverkoop. #nff2015

Together 99