Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 14 juli 2015

Film VICTORIA opent twaalfde editie Pluk de Nacht

Het openlucht filmfestival Pluk de Nacht opent woensdag 5 augustus met de film VICTORIA van Sebastian Schipper. De bekroonde film is de aftrap van de twaalfde editie van het Pluk de Nacht filmfestival, dat tot 29 augustus plaatsvindt in Amsterdam, Arnhem en Utrecht. De film VICTORIA ging in februari in wereldpremière tijdens het Berlijn International Film Festival, waar de film de Zilveren Beer voor ‘Outstanding Artistic Achievement’ won. De hoofdrollen zijn voor Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski, Burak Yigit en Max Mauff. De soundtrack is afkomstig van de in Berlijn woonachtige componist en pianist Nils Frahm. VICTORIA is vanaf 27 augustus landelijk te zien in de bioscoop.

Synopsis:

De Spaanse Victoria ontmoet vier jongens buiten een club in Berlijn. In eerste instantie is het niets meer dan een willekeurige ontmoeting, maar al snel blijkt dat Sonne en zijn vrienden zwaar in de problemen zitten. Victoria gaat nietsvermoedend mee in hun avontuur, dat al snel in een nachtmerrie verandert. Terwijl de zon opkomt moet Victoria na een lange nacht een onwerkelijke beslissing nemen: wordt het alles of niets? Een adrenaline pompende race tegen de klok door de straten van het bruisende Berlijn. Een cinematografisch spektakel getoond in één take.

Over Pluk de Nacht

Pluk trekt deze zomer weer het land door met 18 avonden film in drie verschillende steden. Het startschot voor het festival klinkt op het Stenen Hoofd in Amsterdam, waar Pluk de Nacht van 5 tot en met 15 augustus films vertoont. Vervolgens trekt het festival verder het land in. Van 20 tot en met 22 augustus is Pluk te vinden aan de Nieuwe Havenweg in Arnhem. De tour eindigt in Utrecht, bij de Werkspoorkathedraal, waar Pluk van 26 tot en met 29 augustus neerstrijkt.

 

Club Zero