Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 7 juli 2015

Rotterdam volgende wereldstad in ‘CITIES OF LOVE’-filmserie

Vanavond wordt het startsein gegeven voor het filmproject ROTTERDAM, I LOVE YOU. Dit gebeurt tijdens de Nederlandse première van de film Rio, I Love you in LantarenVenster, Rotterdam. ROTTERDAM, I LOVE YOU en RIO, I LOVE YOU zijn beide onderdeel van de internationale ‘Cities of Love’-filmserie. Eerdere delen waren de bekende en succesvolle films PARIS, JE T'AIME (2006) en NEW YORK, I LOVE YOU (2009). ROTTERDAM, I LOVE YOU wordt geproduceerd door Matt Jaems in samenwerking met September Film Productions. 

Over ROTTERDAM, I LOVE YOU:

ROTTERDAM, I LOVE YOU is de vierde film in de ‘Cities of Love’-serie. In elke film in de serie staat een wereldstad centraal. De films bestaan elk uit tien of meer verhalen, verteld door verschillende gerenommeerde regisseurs en met bekende filmacteurs in de hoofdrollen. ROTTERDAM, I LOVE YOU krijgt een Nederlandse en internationale bioscooprelease en zal de echte Rotterdamse mensen en plekken, in al hun rauwe schoonheid, laten zien aan de hele wereld. Voor de film worden bekende Nederlandse en internationale regisseurs en acteurs aangetrokken. De opnames gaan in 2016 van start.

Producer Matt Jaems: “Rotterdam heeft de laatste jaren wereldwijd veel positieve aandacht gekregen. Ik vind het geweldig dat ik daar een bijdrage aan kan leveren. Ik ben ervan overtuigd dat Rotterdam over een paar jaar nóg toonaangevender zal zijn op mondiaal niveau – en ROTTERDAM, I LOVE YOU zal daarin een belangrijke rol spelen.”

Over RIO, I LOVE YOU:

RIO, I LOVE YOU, de derde film in de ‘Cities of Love’-reeks (PARIS, JE T’AIME en NEW YORK, I LOVE YOU), is een viering van de liefde in de Braziliaanse stad. Vanuit het oogpunt van elf gerenommeerde regisseurs zien we uiteenlopende verhalen over dit universele onderwerp in de stad die bekend staat om zijn schoonheid en sensualiteit. Liefde is grenzeloos en overal, maar sommige liefdesverhalen vinden toch echt alleen plaats in Rio de Janeiro.

De regie van RIO, I LOVE YOU is in handen van o.a. Paolo Sorrentino (LA GRANDE BELLEZZA), John Turturro, Guillermo Arriaga, (THE BURNING PLAIN) en Fernando Meirelles (CITY OF GOD, THE CONSTANT GARDENER), met hoofdrollen voor o.a. Vincent Cassel, Harvey Keitel, John Turturro en Vanessa Paradis. RIO, I LOVE YOU is vanaf 23 juli te zien in de bioscoop.

Green Border