Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 1 juni 2015

Acteur Frank Lammers maakt regiedebuut met film OF IK GEK BEN

Frank Lammers heeft voor zijn speelfilm regiedebuut OF IK GEK BENeen prachtige ensemblecast verzameld. Mike Weerts (Borgman, Het Bombardement, De Bende van Oss) gaat zijn eerste grote hoofdrol vertolken. Andere gelauwerde acteurs en actrices zijn o.a.: Monic Hendrickx (4-voudig Gouden Kalf Winnaar, De Poolse Bruid en Penoza), Cees Geel (Gouden Kalf Winnaar Simon), Fedja van Huêt (Gouden Kalveren Amnesia en Nachtrit), Maarten Heijmans (Gouden Kalf/Gouden TV beeld Ramses), Bianca Krijgsman (International Emmy Award De Nieuwe Wereld), Matteo van der Grijn (Soldaat van Oranje, de musical), Tibor Lukács (Homies), Sanne Langelaar (Michiel de Ruyter), Kees Boot (Hartenstraat) en Hakim Traïda (Sesamstraat). Ook debuteert er nieuw Brabants talent in Of ik gek ben, zoals Dennis ‘Denvis’ Grotenhuis en rapper Roy ‘Fresku’ Reymound. Het scenario is geschreven door Frank Lammers en gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van Michiel Stroink (Uitgeverij Meulenhoff). De opnames vinden van 9 juni tot 9 juli plaats in Eindhoven en Noord-Brabant. Eind augustus zijn er nog opnames in Amsterdam.

Synopsis:

De succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin is compleet in de war als hij in een tbs-kliniek belandt omdat hij zich niets herinnert van wat er gebeurd is. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin hier weer grip op zijn leven en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was in zijn vorige leven. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is.

Frank Lammers:OF IK GEK BEN is een tragiekomediethriller over menselijk falen. Wat doe je als je op een dag wakker wordt en alles kwijt bent. Je geld, je carrière, je vrijheid en de wereld zegt dat je gek bent? We gaan op avontuur met een fantastische crew, een nog betere cast en een debuterend regisseur. Ik kan niet wachten!’

Naast vele film- theater- en tv-rollen (w.o. Michiel de Ruyter, Nachtrit, waarvoor hij het Gouden Kalf ontving, en Rundskop, die genomineerd werd voor de Oscar Beste Buitenlandse Film), heeft Frank Lammers ook een aantal theaterregies op zijn CV staan (o.a. bekroond met deJohn Kraaijkamp Musical Award voor Dromen zijn Bedrog). Ook regisseerde hij een aantal commercials en korte films, waaronder de hilarische stadionfilmpjes van de Guus Meeuwis concerten.

OF IK GEK BEN wordt geproduceerd door IJswater Films, Pellicola en Mike Weerts (creative producer/initiator) in coproductie met AVROTROS en komt tot stand met steun van CoBO, Brabant C, Netherlands Film Production Incentive, Nederlands Filmfonds, bkkc en crowdfunders, m.m.v. voordekunst.nl, Stichting Trudo en Strijp-S Eindhoven.

Distributeur September Film zal de film in 2016 uitbrengen in de bioscoop.

Together 99