Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

vrijdag 17 april 2015

Nu al internationaal succes voor speelfilm VENTOUX

VENTOUX boekt ruim voor de release al internationaal succes. Na KLM heeft nu ook de Franse vliegmaatschappij Air France de film gekocht. Vanaf 1 juli 2015 zal VENTOUX te zien zijn op meer dan 4500 vluchten die uitgevoerd worden door Air France. Het is voor het eerst dat Air France een Nederlandse film, nog voor de nationale release, aanschaft en als première film aan boord vertoont. VENTOUX beleeft op dinsdag 12 mei een feestelijke rode loper première in het Beatrix Theater in Utrecht.

Over VENTOUX:

Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura zich meldt en de ‘spoken’ uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

VENTOUX is geregisseerd door Nicole van Kilsdonk, die samen met Bert Wagendorp het scenario schreef. Op basis van het script schreef Bert Wagendorp de gelijknamige bestseller. Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Leopold Witte, Wim Opbrouck, Maruschka Detmers, Martijn Lakemeier, Abbey Hoes, Alex Hendrickx, Jip van den Dool, Jonas Smulders en Bram Verrecas spelen de hoofdrollen in VENTOUX. Blaudzun maakte met het nummer ‘Powder Blue’ de titelsong voor de film.

De film is ontwikkeld en geproduceerd door KeyFilm producers Hanneke Niens en Hans de Wolf (SOOF, NENA, TERUG NAAR DE KUST, DE TWEELING) in coproductie met het Belgische Prime Time en de NTR en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO, Abraham Tuschinski Fonds, Screen Flanders, Belgische Tax Shelter, September Film en de participanten Vrienden van Ventoux.

VENTOUX wordt uitgebracht door distributeur September Film en is vanaf 14 mei in meer dan 100 bioscopen te zien.

Green Border