Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

donderdag 12 maart 2015

Rode loper première VENTOUX in samenwerking met Le Tour Utrecht

Producent KeyFilm en distributeur September Film organiseren in samenwerking met Le Tour Utrecht en het Nederlands Film Festival een feestelijke rode loper première voor de film VENTOUX. De première vindt plaats op dinsdagavond 12 mei in het Beatrix Theater in Utrecht en maakt deel uit van het programma ‘100 dagen tot de Tour’.

Over VENTOUX:

Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura zich meldt en de ‘spoken’ uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

VENTOUX is geregisseerd door Nicole van Kilsdonk, die samen met Bert Wagendorp het scenario schreef. Op basis van het script schreef Bert Wagendorp de gelijknamige bestseller. Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Leopold Witte, Wim Opbrouck, Maruschka Detmers, Martijn Lakemeier, Abbey Hoes, Alex Hendrickx, Jip van den Dool, Jonas Smulders en Bram Verrecas spelen de hoofdrollen in VENTOUX. Blaudzun maakte met het nummer ‘Powder Blue’ de titelsong voor de film.

De film is ontwikkeld en geproduceerd door KeyFilm producers Hanneke Niens en Hans de Wolf (SOOF, NENA, TERUG NAAR DE KUST, DE TWEELING) in coproductie met het Belgische Prime Time en de NTR. VENTOUX is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO, Abraham Tuschinski Fonds, Screen Flanders, Belgische Tax Shelter, September Film en de participanten Vrienden van Ventoux.

Distributeur September Film brengt VENTOUX op donderdag 14 mei uit in de bioscoop.

Over LE TOUR UTRECHT:

De start van de Tour de France, de Grand Départ, is een topsportspektakel dat de beste wielrenners ter wereld naar de stad Utrecht brengt. Van 1 t/m 5 juli 2015 kleurt Utrecht geel met een ploegenpresentatie, de start van een individuele tijdrit van 13,7 kilometer dwars door de stad en een 2e etappe die onder de Dom doorgaat. Vervolgens zetten de renners koers richting Zeeland. Tijdens dit spektakel verwacht Utrecht 500.000 tot 800.000 bezoekers. Wereldwijd wordt er 3,5 miljard keer ingeschakeld op de Tour de France op tv. Vanaf 26 maart is het feest in stad en regio. Vanaf dan vinden er in en rondom Utrecht tal van activiteiten en evenementen plaats die in het teken staan van de Tourstart. Honderd dagen vol sport, cultuur en wetenschap. De meest actuele informatie over wat er vanaf 26 maart allemaal staat te gebeuren, is te lezen op het interactieve platform www.utrecht2015.com.   

Together 99