Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

maandag 16 februari 2015

THE SECOND MOTHER en VICTORIA winnen in Berlijn

Afgelopen zaterdag vond de bekendmaking van de winnaars van de 65ste editie van de Berlinale plaats, waarbij twee films van September Film in de prijzen vielen.

THE SECOND MOTHER (Que Horas Ela Volta?) won zowel de Panorama Publieksprijs als de Cicae Art Cinema Award. De Zilveren Beer voor Beste Cinematografie ging naar VICTORIA. Daarnaast won de film ook de Prize of the Guild of German Arthouse Cinema en de Berliner Morgenpost Readers juryprijs.

THE SECOND MOTHER van regisseur Anna Muylaert vertelt het verhaal van Val, die al sinds jaar en dag als huishoudster werkzaam is voor een welvarende familie in Sao Paulo. Naast het huishouden zorgt ze ook voor hun zoon Fabinho, wiens moeder maar weinig tijd voor hem heeft. Val heeft zelf echter ook een dochter, Jessica, die ze achter heeft gelaten bij familie en al tien jaar niet heeft gezien. Wanneer Jessica naar Sao Paulo komt om daar te studeren, neemt ze haar intrek in het huis bij Val. Haar aanwezigheid verstoort de onuitgesproken machtsevenwicht in het huishouden, en Val moet beslissen waar haar loyaliteit ligt.    

VICTORIA van regisseur Sebastiaan Schipper is geschoten in één enkel shot, en vertelt het verhaal van een groep vrienden waarvan een wilde uitgaansnacht in Berlijn eindigt in een bankoverval.

Beide films zullen later dit jaar te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Together 99