Genre
Drama

Bioscoop release
29 juni 2023

SYNOPSIS

Deze zomer brengt September Film negen films uit onder de vlag van Nordic Watching, een verzameling van recente Scandinavische cinema. Negen weken lang komt er elke week een nieuwe titel uit in de bioscoop, te beginnen met het Deense A MATTER OF TRUST op 29 juni. Daarna volgen THE QUIET MIGRATIONDOGBORNTHE GREAT SILENCECOPENHAGEN DOES NOT EXISTSUPERPOSITIONNOTHING TO LAUGH ABOUT en FOREVER. De reeks wordt afgesloten met UNRULY op 24 augustus. De deelnemende theaters kunnen hier een eigen invulling aan geven, voor meer informatie zie de websites van de betreffende theaters.

A MATTER OF TRUST - Annette K. Olesen
Op een doodgewone nazomerdag staan de levens van vijf niet-verwante mensen op hun kop. Een man, een dokter, een vrouw, een student en een jonge dochter gaan nietsvermoedend richting een cruciaal kruispunt. Op zoek naar liefde, identiteit en morele maatstaf riskeren ze allemaal het kostbaarste aspect van het leven: vertrouwen. Maar vertrouwen is kwetsbaar en de gevolgen zullen onomkeerbaar, verboden en gênant grappig zijn.

Vanaf 29 juni in de bioscoop.

THE QUIET MIGRATION - Malene Choi
De 19-jarige Carl leidt met zijn adoptieouders een rustig leven op het Deense platteland, die verwachten dat hij op een dag de familieboerderij zal overnemen en hun tradities zal voortzetten. Carl begint echter steeds meer te voelen voor een andere manier van leven in zijn geboorteland Zuid-Korea. De dag dat hij een keuze zal moeten maken nadert snel…

Vanaf 6 juli in de bioscoop.

DOGBORN - Isabella Carbonell
Dakloos en onzichtbaar – het is voor de tweeling een constante strijd om te overleven. Terwijl ze dromen van een echt huis, komt er een onverwachte baan als koerier op hun pad. Maar wanneer de goederen verschijnen in de vorm van twee jonge meisjes, ontstaat er een breuk tussen broer en zus. De tweeling staat voor een allesbepalende keuze: hoever zijn ze bereid te gaan in hun zoektocht naar een betere toekomst?

Vanaf 13 juli in de bioscoop.

THE GREAT SILENCE - Katrine Brocks
De 29-jarige Alma leidt een rustig leven in een klooster waar ze op het punt staat haar eeuwige geloften als non af te leggen. Het leven krijgt opeens een andere wending als haar broer na vele jaren zijn gezicht weer laat zien en zijn deel van hun vaders erfenis opeist. Hoewel de kerkelijke ceremonie in aantocht is, zal Alma eerst haar verleden en een verdrongen trauma onder ogen moeten komen.

Vanaf 20 juli in de bioscoop. 

COPENHAGEN DOES NOT EXIST - Martin Skovbjerg
Een paar maanden geleden is Ida spoorloos verdwenen. Als ze niet terugkomt en haar lichaam niet wordt gevonden, stemt haar vriend Sander in met een ongewone regeling: opgesloten worden in een appartement terwijl zijn schoonvader hem ondervraagt. Het verhaal van Sander blijkt angstaanjagend en gaat over een jong stel dat zich langzaam van de buitenwereld afkeert…

Vanaf 27 juli in de bioscoop.

SUPERPOSITION - Karoline Lyngbye
Het koppel Stine en Teit verruilen samen met hun zoontje Nemo, het stadsleven in Kopenhagen voor een rustiger bestaan in een afgelegen Zweeds bos. De verhuizing geeft ze de ruimte en rust om hun relatie nieuw leven in te blazen en zichzelf als individuen te herontdekken. Als Nemo op een dag in het bos verdwijnt, komt er na zijn terugkeer abrupt een einde aan het vredige bestaan. Oud zeer en verborgen verlangens sijpelen terug hun levens in, waardoor ze meer dan ooit met zichzelf worden geconfronteerd.

Vanaf 3 augustus in de bioscoop.

NOTHING TO LAUGH ABOUT - Petter Naess
Kasper Berntsen is een succesvolle stand-up comedian, die alles heeft wat hij zich kan wensen. Op een dag verandert echter alles voor hem als hij hoort dat hij een ernstige ziekte heeft én zijn vriendin een eind maakt aan hun relatie. Kaspers rijzende ster als stand-upcomedian wordt nieuw leven ingeblazen wanneer hij humor gebruikt als een ontwapenende kracht. Hij ontdekt nieuwe kanten van zichzelf en, niet in de laatste plaats, wat het belangrijkste is in dit leven.

Vanaf 10 augustus in de bioscoop.

FOREVER - Frelle Petersen
Als Egon en Maren hun zoon verliezen is hun gezin, waaronder hun dochter Lily, verlamd van verdriet. Het blijkt dat ze alle drie op een totaal verschillende manieren rouwen, waardoor er een afstand tussen de gezinsleden ontstaat. Ze staan voor een grote uitdaging: ze moeten het leven weer op de rit zien te krijgen én als gezin nader tot elkaar zien te komen.

Vanaf 17 augustus in de bioscoop.

UNRULY Malou Reymann
Jaren ’30, Denemarken. De jonge Maren wordt door de overheid als losbandig en ongemanierd gezien. Uit angst dat haar gedrag anderen zal beïnvloeden, wordt ze naar een vrouweninstelling op het eilandje Sprogø gestuurd. Daar leert ze zich als een deftige dame te gedragen. Haar kamer deelt ze met Sørine, die reeds in het keurslijf is geperst. Maar Maren is niet van plan zich aan de regels te houden met alle gevolgen van dien.

Vanaf 24 augustus in de bioscoop.

Nordic Watching

STILLS

Niet beschikbaar

Persmateriaal

Inloggen pers / retail