Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 17 november 2020

Trailer DE SLAG OM DE SCHELDE is nu te zien

De trailer van het grootste oorlogsepos van de afgelopen 10 jaar, DE SLAG OM DE SCHELDE, is vanavond geprimeurd. De speelfilm die vanaf 17 december te zien is in de bioscoop vertelt het verhaal over de ‘vergeten slag om de Schelde’ die bekend staat als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. In de film spelen de Nederlandse en Britse acteurs Gijs Blom, Susan Radder, Jamie Flatters en Tom Felton de hoofdrollen. Regisseur is Matthijs van Heijningen en het scenario is van Paula van der Oest. De voorverkoop is vandaag van start gegaan. 

Bekijk hier de trailer.

Synopsis:

November ’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

Leven in vrijheid
Met een budget van €14 miljoen is DE SLAG OM DE SCHELDE de allergrootste Nederlandse film van de afgelopen 10 jaar. Het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) nam in het kader van 75 jaar vrijheid het initiatief om het onderbelichte verhaal van DE SLAG OM DE SCHELDE in een grote speelfilm centraal te stellen. Met dit initiatief wil het vfonds het belang van vrede en vrijheid benadrukken en overbrengen op nieuwe generaties. De film maakt duidelijk dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, maar dat daar enorme offers voor zijn gebracht. DE SLAG OM DE SCHELDE roept vragen op, zoals: hoe is het om in oorlog op te groeien? Hoe beslis je over 'goed' en 'fout' en wat zijn de gevolgen van de keuzes die je maakt in oorlogstijd?

DE SLAG OM DE SCHELDE is geproduceerd door Levitate Film, het productiebedrijf van Alain de Levita (producent van o.a. BANKIER VAN HET VERZET, TONIO en DE STORM), Paula van der Oest (regisseur van o.a. TONIO en LUCIA DE B.) en Mark van Eeuwen (FLIKKEN ROTTERDAM, THE BODYGUARD). Levitate Film is een onafhankelijk productiebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van kwalitatief, hoogstaand film- en televisiedrama en spraakmakende content voor zowel de lokale als internationale markt. De Belgische co-producent is Caviar (BLACK, TABULA RASA, THE RIDER). De film is gemaakt op initiatief van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) in het kader van 75 jaar vrijheid. De film is in co-productie gemaakt met de EO en ondersteund door NPO, CoBo, Het Nederlands Filmfonds, Vlaams Audiovisueel Fonds en de Belgische Tax-Shelter. Distributeur September Film brengt DE SLAG OM DE SCHELDE op 17 december 2020 uit in de Nederlandse bioscopen.

 

Levante