Slag Om De Schelde, De
Kom Hier Dat Ik U Kus
Beginning
Riders of Justice
Veroordeling, De
Haine, La (re)
maandag 15 maart 2021
dinsdag 22 december 2020
maandag 12 april 2021
Op vrijdag 24 september 2021 opent MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG van Antoinette Beumer de 41e editie van het Nederlands Film Festival. MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG vertelt over een vrouw die een aangrijpende zoektocht naar haar verleden start en contact zoekt met haar vader die meer dan dertig jaar in een psychiatrische instelling verblijft. Hoofdrolspelers Elise Schaap, Pierre Bokma, Maarten Heijmans, Stefan Rokebrand, regisseur Antoinette Beumer en genodigden geven acte de présence op de première in Utrecht.
zaterdag 20 maart 2021
Deze week is de Amsterdamse Johan Cruijff Arena voor even weer het domein van stervoetballer Zlatan Ibrahimovic. Een deel van de opnames van de Zweedse speelfilm I AM ZLATAN, over de beginjaren van de carrière van Ibrahimovic, vinden deze week plaats in Amsterdam waar hij van 2001 tot 2004 speelde als spits bij Ajax onder leiding van Ronald Koeman. Het Nederlandse gedeelte van de film wordt geproduceerd door het Amsterdamse productiebedrijf Keplerfilm. Producenten Derk-Jan Warrink en Koji Nelissen: ‘Zlatan heeft als speler voor Ajax en dus het Nederlandse voetbal veel betekend. Het is daarom bijzonder om samen met de Nederlandse crew en cast een bijdrage te kunnen leveren aan het verfilmen van deze voetballegende.’
maandag 15 maart 2021
De films MINARI van Lee Isaac Chung en DRUK van Thomas Vinterberg zijn beide meerdere keren genomineerd voor een Oscar. DRUK is twee keer genomineerd in de categorieën Beste Internationale Film en Beste Regie, en MINARI kreeg maar liefst zes nominaties in de categorieën Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur, Beste Scenario, Beste Muziek en Beste Vrouwelijke Bijrol. De Oscars worden op 25 april uitgereikt. Zowel MINARI als DRUK zullen in 2021 in de bioscoop te zien zijn.
maandag 8 maart 2021
De film MINARI van Lee Isaac Chung is zondagavond in de prijzen gevallen bij de Critics Choice Awards. De film won de prijs voor Beste niet-Engelstalige film en de prijs voor Beste Jonge Acteur ging naar de achtjarige Alan Kim. MINARI werd eerder bekroond met een Golden Globe voor Beste Internationale Film en won zowel de jury- als publieksprijs op Sundance Film Festival. De film zal later dit jaar in de bioscoop verschijnen.
vrijdag 5 maart 2021
De Japanse film GUZEN TO SOZO van Ryusuke Hamaguchi heeft vandaag de Juryprijs gewonnen op het Filmfestival in Berlijn. Net zoals in eerdere films van regisseur Hamaguchi (Happy Hour, Asako I & II) vormt de duplicatie en spiegeling van verschillende personages de rode draad in GUZEN TO SOZO. De jury beschrijft in de verklaring: “daar waar dialogen en woorden meestal ophouden, begint het pas in deze film.”
maandag 1 maart 2021
De film MINARI, geschreven en geregisseerd door Lee Isaac Chung, is bekroond met een Golden Globe voor Beste Internationale Film. De prijzen zijn zondagavond uitgereikt.
maandag 28 december 2020
De film DE VEROORDELING heeft op de aangepaste online-editie van het Seattle Film Festival zes prijzen gewonnen. De film won de grote jurypijs én prijzen voor Beste Regie en Beste Scenario. Fedja van Huêt kreeg de prijs voor Beste Acteur en Lies Visschedijk en Yorick van Wageningen wonnen in de categorieën Beste Vrouwelijke Bijrol en Beste Mannelijke Bijrol.
dinsdag 22 december 2020
De speelfilm RIDERS OF JUSTICE van Anders Thomas Jensen, met een hoofdrol voor Mads Mikkelsen, opent op 1 februari de 50e editie van International Film Festival Rotterdam. De film maakt deel uit van het Limelight-programma. De prijswinnende film BEGINNING is geselecteerd voor datzelfde festivalprogramma en filmmaakster Dea Kulumbegashvili zal spreken tijdens één van van de IFFR Big Talks.
donderdag 10 december 2020
De Franse filmklassieker LA HAINE zal 25 jaar na de release opnieuw te zien zijn in de bioscoop. Vanaf 7 januari is de gedigitaliseerde, opnieuw gemasterde versie te zien. Vincent Cassel, Hubert Koundé en Saïd Taghmaoui spelen de hoofdrollen in het nog altijd actuele verhaal van regisseur Mathieu Kassovitz die een dag toont uit het leven van drie vrienden uit de Parijse banlieus, waar de politie keihard optreedt tegen de voortdurende dreiging van oproer en vandalisme.
maandag 7 december 2020
Typhoon heeft de titelsong voor de speelfilm DE VEROORDELING gemaakt. Het nummer 'Oordeel' wordt op 8 januari uitgebracht op alle streamingdiensten. De film DE VEROORDELING, die gaat over de Deventer moordzaak, is vanaf 21 januari te zien in de bioscoop. Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk spelen de hoofdrollen. Regisseur Sander Burger en Bert Bouma schreven het scenario dat gebaseerd is op het boek ‘De Deventer moordzaak, het complot ontrafeld’ van onderzoeksjournalist Bas Haan.