Goud
Charter
Vérité, La
Matthias et Maxime
Other Lamb, The
zaterdag 1 februari 2020
maandag 13 januari 2020
maandag 11 mei 2020
De filmhit DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD is vanaf 1 juni weer te zien in de bioscoop. De film van Johan Nijenhuis, met hoofdrollen voor Herman Finkers en Johanna ter Steege, ging in februari in roulatie en heeft een maand gedraaid totdat bioscopen de deuren moesten sluiten vanwege de coronamaatregelen. In die maand wist de film meer dan 500.000 bezoekers te trekken en was daarmee ruim vier weken lang de best bezochte film van Nederland. Nu de bioscopen op 1 juni weer openen zal de film opnieuw te bewonderen zijn op het grote doek.
woensdag 6 mei 2020
De speefilm GOUD van Rogier Hesp is vanaf 20 mei twee weken lang exclusief online te zien via Picl, het online platform van de filmtheaters. Vanaf 3 juni is de film ook te zien via verschillende on demand-kanalen waaronder CineMember, Ziggo, Pathé Thuis, iTunes, Google Play en KPN. De hoofdrollen worden gespeeld door David Wristers, Marcel Hensema en Loes Haverkort. Hoofdrolspeler David Wristers maakte met deze film zijn overstap van professioneel turner naar filmacteur. GOUD ging eind januari in wereldpremière op International Film Festival Rotterdam.
maandag 20 april 2020
De speelfilms BLIND SPOT, THE OTHER LAMB en CHARTER verschijnen zijn de komende weken achtereenvolgens exclusief te zien via Picl, het online kanaal van de filmtheaters. Aansluitend zijn de films ook te zien via verschillende on demand-kanalen, , waaronder CineMember, Pathé Thuis, Ziggo, KPN, iTunes en Google Play.
donderdag 12 maart 2020
Meer dan 400.000 bezoekers hebben DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD, de komische dramafilm geregisseerd door Johan Nijenhuis, in de bioscoop gezien. De film heeft daarmee afgelopen weekend de Platina Film-status behaald. Dinsdagavond zijn hoofdrolspelers Herman Finkers en Johanna ter Steege te gast bij Jinek om het succes te vieren. De Platina Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Het is de tweede film in 2020 die de Platina Film Award ontvangt.
maandag 2 maart 2020
De Iraanse film THERE IS NO EVIL van Mohammad Rasoulof heeft dit weekend de Gouden Beer voor Beste Film gewonnen op het Filmfestival in Berlijn. In zijn film onderzoekt Rasoulof de morele dilemma's van hen die de doodstraf moeten voltrekken en de gevolgen voor hen en hun omgeving als ze die taak weigeren. Mohammad Rasoulof, een bekend criticus van het Iraanse regime, kon de prijs zelf niet in ontvangst nemen: Het is hem sinds 2017 verboden zijn thuisland nog te verlaten. Bovendien heeft hij van de autoriteiten een levenslang verbod gekregen voor het maken van films. THERE IS NO EVIL is dan ook in het geheim opgenomen.
zaterdag 22 februari 2020
Het Zuid-Koreaanse drama PARASITE van Bong Joon Ho heeft 300.000 bezoekers naar de filmzalen getrokken, een nieuw record voor een Aziatische arthousefilm. De film, die sinds 28 november in de bioscopen te zien is, werd eerder bekroond met de Gouden Palm in Cannes en won onlangs een Golden Globe, twee BAFTA's en vier Oscars, waaronder die voor Beste Film en Beste Regisseur. PARASITE is op dit moment nog volop te zien in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters, ook in de zwart-witversie. Vanaf 11 maart is de film ook verkrijgbaar op dvd en video-on-demand-platformen, zoals CineMember, Pathé Thuis en Ziggo Movies & Series.
dinsdag 18 februari 2020
De familiefilm MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is genomineerd voor de EFA Young Audience Award 2020 (YAA). De YAA is onderdeel van de European Film Awards en is in 2012 in het leven geroepen voor het jonge, en tegelijkertijd het toekomstige, publiek van Europese Cinema. De categorie is gericht op films voor 12 tot 14-jarigen en geeft hen een actieve rol in de Europese filmcultuur. De familiefilm van Steven Wouterlood heeft het afgelopen jaar meer dan twintig internationale prijzen gewonnen op onder andere het filmfestival van Berlijn en is uitgebracht in de bioscoop in 12 landen, waaronder Japan, Canada en Denemarken. In eigen land was MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS genomineerd voor twee Gouden Kalveren. Momenteel is de film te zien via CineMember, Pathé Thuis, Ziggo, iTunes, Google Play en KPN.
vrijdag 14 februari 2020
DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD verovert de bioscoopzalen! De Twents gesproken film van Johan Nijenhuis, met Herman Finkers en Johanna ter Steege in de hoofdrollen, is vanuit het niets op de eerste plek in de bioscooplijst binnengekomen. Meer dan 11.000 mensen zagen de film op de eerste avond.
maandag 10 februari 2020
De Zuid-Koreaanse film PARASITE van Bong Joon Ho heeft vannacht 4 Oscars gewonnen: voor Beste Scenario, Beste Regie, Beste niet-Engelstalige film én die voor Beste Film. Een unicum, want het is de eerste keer dat een niet-Engelstalige film in die categorie wint.
zaterdag 1 februari 2020
Het Zuid-Koreaanse drama PARASITE van Bong Joon Ho heeft 200.000 bezoekers naar de filmzalen getrokken, een record voor een Aziatische arthousefilm. De film, die sinds 28 november in de bioscopen te zien is, won vorig jaar de Gouden Palm in Cannes, won onlangs de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film en is genomineerd voor zes Oscars, waaronder die voor Beste Film en Beste Regisseur. Regisseur Bong Joon Ho was deze week aanwezig op IFFR om een masterclass te geven en een zwart-witversie van PARASITE te presenteren, welke vrijdagavond tijdens de slotceremonie van het festival werd bekroond met de Publieksprijs. PARASITE is op dit moment nog volop te zien in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters. De zwart-witversie is vanaf 13 februari ook landelijk te zien.