Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

zaterdag 26 september 2020

Filmhit DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD passeert 700.000 bezoekers

DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD heeft vrijdagavond de 700.000e bezoeker behaald. De filmhit van Johan Nijenhuis, met hoofdrollen voor Herman Finkers en Johanna ter Steege, ging in februari in roulatie en heeft toen een maand gedraaid totdat bioscopen de deuren moesten sluiten vanwege de coronamaatregelen. In die maand wist de film meer dan 500.000 bezoekers te trekken en was daarmee ruim vier weken lang de best bezochte film van Nederland. Sinds het heropenen van de bioscopen begin juni is de film opnieuw te zien op het grote doek en onverminderd populair gebleken. DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD is tevens geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie van het Nederlands Film Festival dat gisteren van start is gegaan.

DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD is de eerste Twentse bioscoopfilm. Naast Herman Finkers en Johanna ter Steege zijn ook Leonie ter Braak, Ferdi Stofmeel, Aniek Stokkers, Stef Assen en Daphne Bunskoek te zien in de film. Herman Finkers schreef zelf het scenario voor de film, die in Twents dialect is gesproken.

Synopsis

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD draait nog in 97 zalen en is sinds deze week ook verkrijgbaar op dvd, blu-ray en op verschillende video on demand-kanalen waaronder Pathé Thuis, iTunes, Ziggo, Picl en CineMember.

Club Zero