Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

maandag 6 mei 2019

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS opnieuw bekroond op internationale filmfestivals

De familiefilm MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is dit weekend opnieuw bekroond op twee internationale filmfestivals. Zaterdag ontving regisseur Steven Wouterlood op het Kaliningrad Film Festival in Rusland zowel de Grand Prix van de jury als de Publieksprijs. Een dag later won de film op het International Children’s Film Festival in de Noorse stad Kristiansand de prijs van de Kinderjury van de Stad. MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is vanaf 3 juli te zien in de bioscoop.

Synopsis
Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

Sonny van Utteren en Josephine Arendsen spelen de hoofdrollen. Bijrollen zijn voor Julian Ras (Dummie de Mummie), Jennifer Hoffman (De Luizenmoeder), Tjebbo Gerritsma (Brammetje Baas), Suzan Boogaerdt (Zwarte Tulp), Hans Dagelet (De Brief voor de Koning), Terence Schreurs (Hartenstraat) en Guido Pollemans (La Holandesa). Het scenario is geschreven door Laura van Dijk en is gebaseerd op de bekroonde gelijknamige roman van Anna Woltz. Producent is Joram Willink (De Veroordeling, Gluckauf) van BIND.

Green Border