Beyond Words
donderdag 7 december 2017
Europese première LA HOLANDESA op IFFR

International Film Festival Rotterdam presenteert op vrijdag 26 januari de Europese première van LA HOLANDESA. De roadmovie, die zich afspeelt in Chili, is geselecteerd voor het programma-onderdeel IFFR Live. Verspreid over drie dagen, vertonen meer dan vijftig filmtheaters wereldwijd de films die hiervoor geselecteerd zijn. Daarmee creëren ze gelijktijdige satellietfestivals waarvandaan bezoekers via social media meedoen aan de interactieve talkshows in Rotterdam, gepresenteerd door Winfried Baijens. Op 26 januari zullen Marleen Jonkman en Rifka Lodeizen te gast zijn in de talkshow. De films worden ook op VOD-platforms gestreamd, zodat iedereen, waar ook ter wereld, van de IFFR-sfeer kan proeven. 

LA HOLANDESA gaat over het Nederlandse koppel Maud en Frank  die in Chili op vakantie zijn voor een nieuwe start. Ze hebben namelijk net gehoord dat ze na acht jaar proberen definitief geen kinderen kunnen krijgen. Maar Maud kan het niet accepteren en verdwijnt na een knallende ruzie met Frank. In haar eentje reist ze van het zuiden naar het noorden van Chili en met het veranderen van de natuur en door een ontmoeting onderweg verandert ook Maud en hervindt ze zichzelf.

LA HOLANDESA is het debuut van regisseuse Marleen Jonkman en scenariste Daan Gielis. Rifka Lodeizen (Tonio) en Guido Pollemans (Overspel) spelen de hoofdrollen. De film ging afgelopen september in wereldpremière tijdens Toronto International Film Festival. 

De film is geproduceerd door Danielle Guirguis van Smarthouse Films in coproductie met Leitwolf TV- und Filmproduktion (Duitsland) en FATT Productions. Het project is ontwikkeld in het Torino Filmlab en EAVE/Puentes en gesteund door het Nederlands Filmfonds. 

LA HOLANDESA verschijnt april 2018 landelijk in de bioscoop.