Chimera, La
Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99

Nieuws

dinsdag 19 september 2017

KLEINE IJSTIJD beleeft internationale première op Chicago International Film Festival

De speelfilm KLEINE IJSTIJD, geregisseerd door Paula van der Oest (Tonio, Lucia de B.) is geselecteerd voor het officiële programma van het Chicago International Film Festival. Dat heeft de festivalorganisatie gisteravond bekend gemaakt. De film beleeft daarmee zijn internationale première in de V.S. direct na de officiële release in Nederland op 19 oktober.

KLEINE IJSTIJD is de nieuwste film van regisseur Paula van der Oest, die zij net als haar eerdere films Zus&Zo en Tiramisu in korte tijd zelf heeft geschreven en geregisseerd. Voor het scenario werkte ze samen met Rifka Lodeizen. De hoofdrollen zijn voor Ariane Schluter, Monic Hendrickx, Johan Heldenbergh, Hannah Hoekstra, Anniek Pheifer, Cees Geel, Bas Keijzer, Steef Cuijpers, Thijs Boermans en Manoushka Zeegelaar Breeveld.

Synopsis
Een groep vrienden, vroeger allemaal lid van dezelfde band, komt bij elkaar om de as van zanger en bandleider Kas te verstrooien. Op één van hen na zijn ze allemaal iets anders gaan doen en hebben ze hun wilde haren verloren. Voor niet iedereen is het leven gelopen zoals verwacht, maar de reünie belooft als vanouds gezellig, chaotisch en drank overgoten te worden. Totdat één van de vrienden verschijnt met zijn nieuwe vriendin, de veel te jonge Delphina. Zij blijkt een nogal ontregelende werking op het gezelschap te hebben en de vriendschap wordt hevig op de proef gesteld.

Over Paula van der Oest
Paula van der Oest is als filmmaker al enige jaren internationaal actief. Haar films Zus&Zo, Lucia de B., Black Butterflies en Tiramisu behaalden meerdere internationale successen. De film Zus&Zo werd in 2002 genomineerd voor een Oscar in de categorie Best Foreign-Language, waarna Lucia de B. in 2014 de shortlist behaalde van deze prestigieuze prijs. Black Butterflies werd aan ruim 50 landen verkocht en behaalde meerdere nationale & internationale prijzen.

Met Tonio won Van der Oest afgelopen vrijdag de Parel voor Beste Boekverfilming op het Film by the Sea festival en maakt ze met dezelfde film kans op een Gouden Kalf in de categorie Beste Regie. De film is met zeven nominaties een van de grote kanshebbers op het Gouden Kalveren Gala, dat op vrijdag 29 september a.s. plaatsvindt.

KLEINE IJSTIJD wordt geproduceerd door NL Film in co-productie met de NTR. De film gaat op zondag 8 oktober feestelijk in première als slotfilm van het Parool Film Festival. Distributeur September Film brengt de film op 19 oktober landelijk uit in de bioscoop.

Green Border