Happy Prince, The
Apparition L'
Benzinho (Loveling)
Trip to Spain, The
dinsdag 19 juni 2018
maandag 24 oktober 2016
Guido Pollemans naast Rifka Lodeizen te zien in nieuwe speelfilm LA HOLANDESA.

Guido Pollemans (OVERSPEL, DAMES 4) zal samen met Rifka Lodeizen (TONIO, PUBLIEKE WERKEN) te zien zijn in de nieuwe speelfilm La Holandesa, het debuut van regisseuse Marleen Jonkman en scenariste Daan Gielis. Guido Pollemans speelt de rol van Frank, de vriend van Maud (Rifka Lodeizen). De roadmovie speelt zich geheel af in Chili, beginnend in Patagonië en eindigend 4000 kilometer verderop in de prachtige woestijn van San Pedro de Atacama. De opnames zijn deze week gestart en duren tot 3 december.

LA HOLANDESA gaat over het Nederlandse koppel Maud en Frank  die in Chili op vakantie zijn voor een nieuwe start. Ze hebben namelijk net gehoord dat ze na acht jaar proberen definitief geen kinderen kunnen krijgen. Maar Maud kan het niet accepteren en verdwijnt na een knallende ruzie met Frank. In haar eentje reist ze van het zuiden naar het noorden van Chili en met het veranderen van de natuur en door een ontmoeting onderweg verandert ook Maud en hervindt ze zichzelf.

De film wordt geproduceerd door Danielle Guirguis van Smarthouse Films in co-productie met Leitwolf TV- und Filmproduktion (Duitsland) en FATT Productions. Het project is ontwikkeld in het Torino Filmlab en EAVE/Puentes en gesteund door het Nederlands Filmfonds. Distributeur September Film zal LA HOLANDESA in 2017 in de bioscoop brengen.