Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

donderdag 18 januari 2018

Regisseur Guido van Driel komt na DE WEDEROPSTANDING VAN EEN KLOOTZAK met nieuwe film: BLOODY MARIE

Regisseur Guido van Driel (De Wederopstanding van een Klootzak) start deze week met de opnames van zijn nieuwe speelfilm BLOODY MARIE. Het scenario schreef van Driel samen met zijn vaste cameraman Lennert Hillege. De hoofdrollen zullen vertolkt worden door de Duitse actrice Susanne Wolff en de Roemeense acteur Dragos Bucur. Overige rollen zijn voor Mark Rietman, Teun Luijkx, Jan Bijvoet, Murth Mossel en Aart Staartjes. De opnames duren tot half maart en vinden plaats op de Amsterdamse Wallen.
 
Synopsis:
De ooit succesvolle striptekenares Marie Wankelmut woont tussen de prostituees op de Amsterdamse wallen. Drankzuchtig en als een ongeleid projectiel belandt ze tegenwoordig van het ene conflict in het andere. Een gruwelijk ontnuchterende gebeurtenis bij haar directe buren dwingt haar om in actie te komen.
 
Guido van Driel: “Lennert (Hillege) en ik hebben gekozen voor het maken van eigenzinnige film die zich niet gemakkelijk in een hokje laat plaatsen. Een overlevingsfilm met oog en oor voor de schoonheid van het alledaagse. Waarin een verrassende hoofdpersoon, die alle contradicties in de film als het ware in zich meedraagt, uiteindelijk in het aangezicht van de dood voor het leven kiest.”
 
Guido van Driel is striptekenaar en filmmaker. Zijn eerste fictie film was de poëtische singleplay Groen is toch de mooiste kleur voor gras. Met zijn eerste speelfilm De Wederopstanding van een Klootzak, gebaseerd op zijn eigen strip Om mekaar in Dokkum, zette Guido zichzelf op de kaart. De film was de openingsfilm van het Internationaal Film Festival Rotterdam 2013 en werd overspoeld door lovende recensies, zowel nationaal als internationaal.
 
Lennert Hillege was cameraman van meer dan 20 speelfilms, waaronder van alle fictiefilms van Van Driel. In 2002 won Hillege de prijs voor Best Camera voor Speel met Mij tijdens Short Filmfestival in Berlijn. In 2010 won Hillege het Gouden Kalf voor Beste Camera voor RU There van David Verbeek. Hillege's nieuwste werk, Urszula Antoniaks vierde speelfilm Beyond Words beleefde zijn wereldpremière in Toronto en de Europese première in San Sebastian 2017, en is momenteel te zien in de Nederlandse filmtheaters. Hillege won hierover o.a. de prijs voor Beste Camera tijdens het Poolse Filmfestival.
 
BLOODY MARIE wordt geproduceerd door Floor Onrust van Family Affair Films (Nothing Personal, Beyond Words) in coproductie met Bulletproof Cupid en de VPRO, en komt tot stand met steun van het Nederlands Film Fonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO Fonds, Belgische Tax Shelter, MEDIA en Eurimages. Distributeur September Film zal de film eind 2018 uitbrengen in de bioscoop.

Together 99