Continuer
Bloody Marie
Pájaros De Verano
Beast In The Jungle, The
Thunder Road
dinsdag 19 juni 2018
dinsdag 22 augustus 2017
Wereldpremière LA HOLANDESA met Rifka Lodeizen op Toronto International Film Festival
LA HOLANDESA van Marleen Jonkman beleeft zijn wereldpremière op Toronto International Film Festival. De roadmovie, die zich afspeelt in Chili, is geselecteerd voor het Discovery-programma waarin films worden geprogrammeerd van ‘nieuwe’ regisseurs die als veelbelovend voor de internationale cinema worden beschouwd. LA HOLANDESA is het debuut van regisseuse Marleen Jonkman en scenariste Daan Gielis. Rifka Lodeizen (Tonio) en Guido Pollemans (Overspel) spelen de hoofdrollen. Toronto International Film Festival vindt plaats van 7 tot 17 september.

LA HOLANDESA gaat over het Nederlandse koppel Maud en Frank  die in Chili op vakantie zijn voor een nieuwe start. Ze hebben namelijk net gehoord dat ze na acht jaar proberen definitief geen kinderen kunnen krijgen. Maar Maud kan het niet accepteren en verdwijnt na een knallende ruzie met Frank. In haar eentje reist ze van het zuiden naar het noorden van Chili en met het veranderen van de natuur en door een ontmoeting onderweg verandert ook Maud en hervindt ze zichzelf.
 
De film wordt geproduceerd door Danielle Guirguis van Smarthouse Films in coproductie met Leitwolf TV- und Filmproduktion (Duitsland) en FATT Productions. Het project is ontwikkeld in het Torino Filmlab en EAVE/Puentes en gesteund door het Nederlands Filmfonds. Distributeur September Film zal LA HOLANDESA in 2018 in de bioscoop uitbrengen.